Moje oblíbená snídaně a odzkoušený dobrý start do nového dne: rýže vařená do krémova a k tomu semínka a zelenina. Mňam!
SUROVINY
Pro cca 4 osoby.
Rýže s hatomugi: 1 šálek celozrnné kulatozrnné rýže, 1-2 lžíce hatomugi, cca 4 šálky vody, špetka mořské soli
Blanšírovaná zelenina: cca 1 kedlubna, 2-4 listy kapusty, kousek pórku
Kvašená zelenina: jakákoli kvašená zelenina, která je u nás doma zrovna k dispozici, v našem případě to zrovna bylo kim chee
Lněná semínka: cca 4-6 lžic lnu, trocha umeocta nebo shoyu
RECEPT
Rýže s hatomugi
Obiloviny namočíme přes noc a následně uvaříme podle základního receptu.
Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyPříprava kaše z celých zrn
Blanšírovaná zelenina
Postupně blanšírujeme kedlubnu, kapustu a na závěr chuťově nejsilnější pórek.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát Video v kurzuSushi párty Blanšírovaná zelenina
Kvašená zelenina
Jakákoliv kvašená zelenina.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Dětské kimchi
Lněná semínka
Snídani sypeme opraženými a podrcenými lněními semínky.
Video v kurzuKondimentyPříprava semínkových solí Video v kurzuČeské menuLněná sůl
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host