Jestli budete dělat důležité rozhodnutí, dejte si tuto snídani.
SUROVINY
Uvádíme pro cca 5 až 6 osob.
- 1,5 šálku celozrnné kulatozrnné rýže
- 1/2 šálku hatomugi (slzovka)
- 8 až 10 šálků vody
- 2 špetky soli
- kadeřávek
- dýňová semínka
Více o ingrediencích se dozvíte v onlinekurzech:
RECEPT
Rýžová kaše s hatomugi
Rýži s hatomugi namočíme přes noc a ráno uvaříme v normálním nebo tlakovém hrnci.
Video v kurzuObilovinyPříprava kaše z celých zrn
Blanšírovaný kadeřávek
Nejprve oblanšírujeme dýňová semínka a poté kadeřávek a dáme je zvlášť do misek.
Video v kurzuZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Podávání
Kaši sypeme dýňovými semínky, přidáme na talíř kadeřávek a kvašenou zeleninu.
ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Energie: Zde se jedná o velmi vyváženou snídani, rýže je lehce stahující a hatomugi je jemně uvolňující obilovina. Kadeřávek patří mezi hutnější a tužší zeleniny a proto uvolňuje jen jemně, proto po této snídani budeme velmi klidní a vyrovnaní a připraví nás na klidnou duševní činnost.
Kyseliny a zásady: Zde bude hodně záležet na tom, jak budeme kousat. Pokud kaši pořádně prokoušeme, bude celý pokrm mírně zásadotvorný, pokud budeme spěchat, bude neutrální případně mírně kyselinotvorný.
Vitalita: Z této kaše dostaneme pořádnou dávku vitality. Vařené obilí je v tomto směru vrcholná potravina, stejně jako lehce blanšírovaný čerstvý kadeřávek.
Účinky na zdraví: Jedná se o velmi lehkou snídani. Neobsahuje mnoho tuků ani bílkovin, a proto se jedná o pokrm léčebný. Posiluje a harmonizuje funkce všech našich orgánu. Hatomugi je silně čistící obilovina: zjemňuje vnitřní orgány i naši kůži, uvolňuje všechny zatuhlé část tělai a usazeniny (především z živočišných potravin - tvrdých sýrů). Kadeřávek je zelenina plná železa, proto podporuje krvetvorbu a také funkci našeho mozku.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host