Tradiční snídaně na znovunalezení rovnováhy a zdraví: miso polévka, obilná kaše a trocha semínek.
SUROVINY
Miso polévka: 4 misky vody, kousek řasy kombu, cca 4 sušené houbičky shiitaké, pár menších mrkví, kousek ředkve daikon, cca 1 vrchovatá lžička misa
Obilná kaše: 1 šálek rýže, 1 šálek sladkých jáhel, 2 špetky soli, cca 7 šálků vody
Dýňová semínka s umeoctem: dýňová semínka, trocha umeocta
RECEPT
Miso polévka: 4 misky vody, kousek řasy kombu, cca 4 sušené houbičky shiitaké, pár menších mrkví, kousek ředkve daikon, cca 1 vrchovatá lžička misa
Obilná kaše: 1 šálek rýže, 1 šálek sladkých jáhel, 2 špetky soli, cca 7 šálků vody
Dýňová semínka s umeoctem: dýňová semínka, trocha umeocta
ÚPRAVY A VARIACE
Miso polévka
- Uděláme vývar z kombu a shiitaké, shiitaké poté pokrájíme a vrátíme zpět do hrnce, kombu necháme vyvařovat v celku dále.
- Přidáme kousky mrkve a daikonu, povaříme do měkka.
- Nakonec dochutíme misem, prohříváme cca 3 minuty pod bodem varu.
- Nakonec kombu vyndáme a použijeme ji např. do vaření fazolí.
- Podáváme se zelenou cibulkou.
Video v kurzuSushi párty3 druhy polévky shoyu bouillon Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na nepravidelné tvary
Obilná kaše
Předem namočené jáhly a rýži vaříme společně cca 2 hodiny na malém plameni. Solíme cca v polovině varu anebo 10 minut před dovařením.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyPříprava kaše z celých zrn
Dýňová semínka s umeoctem
Semínka propláchneme, lehce opražíme, vypneme plamen, sesypeme je na jedno místo na pánev kam opatrně nalijeme trošku umeocta a rychle promícháme.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host