Když doma vaříme tuto kaši, už se moc nikdo nestará, co je ještě k ní. Zelenina, kvašená zelenina, to vše se nějak najde anebo to někdo i opomene a zaručeně po ní nehledáme nic na dojezení. Nastává totiž slastné a naprosté uspokojení.
SUROVINY
Kaštanová kaše: 1 šálek celozrnné kulatozrnné rýže, 1 šálek celozrnné kulatozrnné sladké rýže, 1 šálek vyloupaných syrových kaštanů, 4 špetky soli, cca 7 šálků vody (dávám od oka)
Blanšírované zelí: zimní zelí, špetka soli
Kvašená zelenina: jakákoli dle výběru, my jsme měli květáky naložený ála kvašené okurky
RECEPT
Kaštanová kaše
- Obě rýže a kaštany smícháme v tlakovém hrnci a propláchneme.
- Přidáme vodu a namáčíme přes noc.
- Ráno kaši uvaříme podle základní techniky vaření v tlakovém hrnci, případně ji lze uvařit bez tlaku, ale trvá to samozřejmě déle.
- Podáváme a pochutnáváme si.
Video v kurzuObilovinyTechnika máčení a následné vaření Video v kurzuObilovinyPříprava kaše z celých zrn Video v kurzuObilovinyTechnika vaření s ořechy
Blanšírované zelí
Zelí oblanšírujeme.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Kvašená zelenina
Nejvíce receptů na kvašenou zeleninu různých druhů najdete v kurzu Kvašená zelenina, který je zatím v přípravě.
Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host