Sladká snídaně, kde jsme na oslazení použili mrkev a kukuřici!
SUROVINY
Rýžová kaše vrstvená s mrkví: 2-3 šálky na vločkovači rozemleté dlouhozrnné celozrnné rýže (případně rýžové vločky), cca 3 mrkev, sůl, voda dle potřeby
Restovaná kukuřice: 2-3 klasy kukuřice v mléčné zralosti, lžička olivového oleje, trocha soli
Napařený kadeřávek: kadeřávek
Kvašená zelenina dle výběru
Jedlý květ na ozdobu - lichořeřišnice, ibišek,...
RECEPT
Rýžová kaše vrstvená s mrkví
Připravíme si kaši pomocí techniky vrstvení se zeleninou. V kurzu jsme dělali jáhly a květák, tentokrát použijeme mrkev a rozemletou rýži.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na nepravidelné tvary Video v kurzuObiloviny Jáhly s květákem
Restovaná kukuřice
- Z klasů odlupujeme zrnko kukuřice za zrnkem. Jakmile si uděláme pár řad odshora až dolů, půjde to skoro samo. Zrnka jsou pak pěkná, celá, neporušená, ne jako kdybychom je odkrojili nožem.
- Kukuřici poté orestujeme na troše oleje se špetkou soli pár minut.
Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)
Napařený kadeřávek
Kadeřávek si vcelku napaříme.
Video v kurzuZelenina Napařený pórek
Kvašená zelenina dle výběru
K této snídani můžete podávat jakoukoli kvašenou zeleninu zrovna máte po ruce.
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Jedlý květ na ozdobu
Jedlé květy dokáží jídlo krásně prozářit a navíc dodávají cenné vitaminy a flavonoidy.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host