Sabdží s tofu a bílou rýží - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Sabdží s tofu a bílou rýží

Sabdží s tofu a bílou rýží
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Sváteční pohoštění nejen pro návštěvu.

Hrachový lusk

SUROVINY

Bílá rýže: 2 šálky bílé rýže, pražený sezamový olej

Sabdží: cibule, dýně nebo mrkev (a cuketa), čerstvá červená paprika, petržel či pastinák, bílé tofu, olej na fritování (kvalitní za studena lisovaný), mořská sůl, kuzu, pórek či cibulka na posypání, navločkovaná slunečnicová semínka - asi 1 hrst, koření dle výběru, já jsem použila: kurkumu, libeček a sušenou petrželku

Doplněk: jen nějaká syrová zelenina - ředkvička, rukola, salát, případně i nějaká kvašená zelenina

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Bílá rýže

  1. Uděláme soté z bílé rýže na pár kapičkách praženého sezamového oleje.

Video v kurzuObilovinyTechnika soté a následné vaření

Sabdží

  1. V malém hrnečku ofritujeme kostky bílého tofu, necháme okapat stranou na ubrousku.
  2. Na oleji a vodě dohromady uděláme na woku či v hrnci soté z cibule na měsíčky, kousků dýně, nasekané červené papriky, petržele.
  3. Přidáme fritované tofu a řádně osolíme.
  4. Přidáme koření dle chuti.
  5. Podlijeme vodou a přidáme trochu navločkovaných slunečnicových semínek a vaříme do změknutí dýně, pokud dýni nepoužíváme, pak do změknutí zeleniny, která je nejtvrdší - asi petržele či mrkve.
  6. Nakonec zahustíme pomocí kuzu a posypeme nasekaným pórkem.

Video v kurzuLuštěniny Letní sabdží s tofu Video v kurzuLuštěniny Tofu

Doplněk

Podáváme s libovolnou syrovou a/či kvašenou zeleninou.

Video v kurzuZelenina Syrová zelenina Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru