Sváteční pohoštění nejen pro návštěvu.
SUROVINY
Bílá rýže: 2 šálky bílé rýže, pražený sezamový olej
Sabdží: cibule, dýně nebo mrkev (a cuketa), čerstvá červená paprika, petržel či pastinák, bílé tofu, olej na fritování (kvalitní za studena lisovaný), mořská sůl, kuzu, pórek či cibulka na posypání, navločkovaná slunečnicová semínka - asi 1 hrst, koření dle výběru, já jsem použila: kurkumu, libeček a sušenou petrželku
Doplněk: jen nějaká syrová zelenina - ředkvička, rukola, salát, případně i nějaká kvašená zelenina
RECEPT
Bílá rýže
- Uděláme soté z bílé rýže na pár kapičkách praženého sezamového oleje.
Video v kurzuObilovinyTechnika soté a následné vaření
Sabdží
- V malém hrnečku ofritujeme kostky bílého tofu, necháme okapat stranou na ubrousku.
- Na oleji a vodě dohromady uděláme na woku či v hrnci soté z cibule na měsíčky, kousků dýně, nasekané červené papriky, petržele.
- Přidáme fritované tofu a řádně osolíme.
- Přidáme koření dle chuti.
- Podlijeme vodou a přidáme trochu navločkovaných slunečnicových semínek a vaříme do změknutí dýně, pokud dýni nepoužíváme, pak do změknutí zeleniny, která je nejtvrdší - asi petržele či mrkve.
- Nakonec zahustíme pomocí kuzu a posypeme nasekaným pórkem.
Video v kurzuLuštěniny Letní sabdží s tofu Video v kurzuLuštěniny Tofu
Doplněk
Podáváme s libovolnou syrovou a/či kvašenou zeleninou.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host