Občas jsou u nás na talíři i sardinky, jíme je kvůli dodání vitaminu B12 no a také nám chutnají. :)
SUROVINY
Sardinková omáčka: sardinky ve vlastní šťávě (nejlépe s mořskou solí), cibule, mrkev, 1 bylina dle chuti rozmarýn/ tymián/ bazalka, mořská sůl, kuzu nebo arrowroot, kvalitní olej lisovaný za studena (slunečnicový či olivový), jablečný ocet/citronová šťáva
Bílá kolínka: bílá kolínka - pšeničná nebo rýžová nebo jiný libovolný tvar těstovin, bílé, ne-celozrnné těstoviny, se k rybám hodí více než celozrnné
Zelené uvolnění: rukola (může být i jiný zelený list - např. hořčice, křez, listy vodnice, nebo barborka)
Kvašená zelenina: Baby kim chee - čínské zelí, kedlubna, pórek
RECEPT
Sardinková omáčka
- Ze sardinek slijeme nálev a jemně jednou či dvakrát propláchneme.
- Z kroužků cibule uděláme kimpirovou omáčku na oleji. S tím, že do ní přidáme ještě vybranou bylinu (při restování) a v momentě, kdy přilijeme vodu, přidáme sardinky.
- Na poslední minutu přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a případně dochutíme trochou jablečného octa nebo citronové šťávy.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kolečka a špalíky Video v kurzuZeleninaKinpira omáčka
Bílá kolínka
Těstoviny uvaříme dostatečně do měkka - trvá to cca 20 minut. Rýžové těstoviny trvají kratší dobu, tam se můžeme držet údajů na obalu.
Bílé jsem vybrala schválně - k rybě se více hodí.
Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin
Zelené uvolnění
Ze zahrádky sklidíme rukolu, hořčici, křez, listy vodnice, nebo barborku, umyjeme, podáváme.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina Video v kurzuSushi párty Syrová zelenina
Kvašená zelenina
Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Dětské kimchi
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host