Barevné jarní jídlo, které nám zvedlo náladu - a Lada! Ta se mohla ujíst těch velikých moučných fazolí!

SUROVINY
Fazole: 1 šálek velkých barevných fazolí (fazol šarlatový), voda, mořská sůl dle chuti (cca 1/4 lžičky)
Restované jáhly se zeleninou: zbylé uvařené ztuhlé jáhly, 2 mrkve, 2-3 cibule, lžíce slunečnicového oleje lisovaného za studena, mořská sůl
Rukola
Květy pažitky

RECEPT
Fazole
Fazole jsou uvařené v běžném hrnci, ale hodila by se i technika hrnec v hrnci, nebo pečení. Fazole by byly celistvější.
Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci
Video v kurzuLuštěniny Technika hrnec v hrnci
Video v kurzuLuštěniny Pečení
Restované jáhly se zeleninou
- Ztuhlé jáhly pokrájíme na kostky. Některé se rozpadnou, ale to nevadí.
- Uděláme kinpiru na oleji z nudliček mrkve a cibule, kterou trochu více osolíme. Nakonec vmícháme kostky jáhel, prohřejeme a podáváme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky
Video v kurzuZeleninaTechnika kinpira (teorie)
Video v kurzuObiloviny Smažená rýže a žito se zeleninou
Rukola
Rukola je můj favorit, takže ji servíruji k jídlu často. Můžete samozřejmě použít i jiný salát.
Květy pažitky
Zdobíme květy pažitky. Anebo jinými jedlými květy.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host