Pořádný guláš pro všechny. I pro návštěvy! :)
SUROVINY
Jáhly s jáhlami: 1,5 šálku jáhel, 0,5 šálku sladkých jáhel, 4 špetky soli (sladké jáhly potřebují více osolit, obsahují více bílkovin), 3,5 šálků vody
Seitanový guláš: 4 cibule, 1 mrkev, 2-3 lžíce rýžové mouky, mořská sůl dle potřeby, sladká paprika - anebo čerstvá červená paprika, cca 250 g seitanu natural, (pro dospělé můžeme přidat pár špetek pálivé papriky), cca 400 ml vody, 1-2 lžíce slunečnicového oleje, koření dle výběru - žádné, tymián, mateřídouška, yzop, rozmarýn, česnek,... posypka dle výběru - žádná, petrželka, cibulka, plátky cibule, šalotka, nastrouhaný křen
Salát: hlavkový salát nejlépe ze zahrádky, rukola
RECEPT
Jáhly s jáhlami
Oprané jáhly uvaříme technikou vaření do studené vody anebo hrnec v hrnci.
Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody Video v kurzuObilovinyTechnika hrnec v hrnci (s tlakem)
Seitanový guláš
-
Orestujeme na oleji cibuli na kolečka a mrkev na čtvrtky.
- Osolíme, přidáme kousky seitanu a sladkou papriku.
- Vmícháme mouku, pořádně promícháme a nakonec podlijeme vodou.
- Podusíme cca 10 minut a poté podáváme.
Video v kurzuLuštěniny Seitanový guláš
Salát
Saláty opereme a podáváme.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host