Lehké hlavní jídlo, které ladí s nějakou luštěninovou polévkou.
SUROVINY
Toto hlavní jídlo neobsahuje kombinaci obilovina - luštěnina. Neobsahuje tedy kompletní bílkoviny. Je třeba jej doplnit o nějakou luštěninu, asi nejlépe v podobě luštěninové polévky.
Pro 4 osoby.
Těstoviny s pórkem a ředkvičkami: 400-500g těstovin - pšeničné/kukuřičné/rýžové, mořská sůl, 4-5 l vody
Seitanový guláš s mrkví: 1 balení seitanu natural, 1-2 lžíce slunečnicového oleje lisovaného za studena, 2 mrkve, 2 cibule, mořská sůl dle chuti, 1-2 lžičky arrowrootu, voda, libovolné koření - např. paprika, špetička chilli, (shoyu), (česnek)
Kvašená zelenina: červené zelí, fenykl, cibule, mořská sůl
RECEPT
Těstoviny s pórkem a ředkvičkami
Těstoviny uvaříme a smícháme s kapičkou oleje, nasekaným pórkem a plátky ředkviček. Podáváme jako přílohu.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na plátky Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin
Seitanový guláš s mrkví
- Na oleji restujeme cibuli na kolečka a mrkev na sirčičky spolu s natrhaným seitanem. Případně můžeme přidat i česnek.
- Zasypeme solí dle potřeby, případně můžeme přidat trochu papriky a jiného našeho oblíbeného koření.
- Podlijeme a povaříme 5 min.
- Zahustíme arrowrootem a dovaříme cca 10 minut.
- Můžeme dochutit shoyu, prohřejeme a podáváme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kolečka a špalíky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky Video v kurzuLuštěniny Seitanový guláš
Kvašená zelenina
K tomuto pokrmu můžeme podávat libovolnou kvašenou zeleninu, my jsme měli červené zelí.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host