Vynikající sendvič nebo česky "lepeňák". Lada ho měla do školky na svačinu.

SUROVINY
Recept je zhruba pro 4 osoby.
Chléb: žitný kváskový chléb - množství dle potřeby, voda, pařáček
Pomazánka z tofu ála vajíčková: 1 balení bílého tofu, kousek dýně hokkaidó, 1-2 lžíce kvalitního oleje lisovaného za studena, pár špetek mateřídoušky, pár lžic tofunézy, mořská sůl, umeocet dle potřeby
List ledového salátu: množství dle potřeby

RECEPT
Chléb
Z kupovaného kváskového chleba odkrojíme tvrdé kůrky, které můžeme použít na zahuštění polévky či guláše. Z chleba nakrájíme krajíce a napaříme cca 0,5-2 minuty, dle potřeby, na pařáčku, aby byl vláčnější.
Pomazánka z tofu ála vajíčková
- Povaříme bílé tofu ve vodě spolu s trochou oleje, soli (konečné množství na celou pomazánku) a kousky dýně. Případně můžeme přidat i pár špetek mateřídoušky.
- Rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem, vmícháme tofunézu a podle potřeby ještě dochutíme umeoctem.
List ledového salátu

ÚPRAVY A VARIACE
Chléb s takovouto pomazánkou můžeme použít jako skvělý oběd či večeři na cesty.
Výborný je také doplněný o nějakou kvašenou zeleninu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host