Vynikající a rychlá pozdně jarní anebo letní večeře. Či proč ne oběd?
SUROVINY
Smažené nudle: cca 400g rýžových nudlí, kousek červené papriky, 1 větší mrkev, 2 cibule, kousek jarního zelí, pár stonků cibulky, čerstvý koriandr, čerstvý libeček, čerstvá petrželka, mořská sůl, shoyu
V těchto nudlích se nám objevily ještě dvě věci, které jsme použili proto, že jsme je tu zrovna měli po ruce a to: mandlovou drť - zbytek po výrobě mandlového mléka a 3 hodiny se shoyu vařené řasy hijiki.
Vařené fazole: velké barevné fazole (fazol šarlatový), voda, mořská sůl
Saláty, květy, posypky: můžeme použít libovolný salát, jedlý květ či jiné posypky
Kvašená zelenina: tentokrát jsme kvašenou zeleninu nejedli, ale klidně si ji k tomu dejte :)
RECEPT
Smažené nudle
- Nudle připravíme podle návodu - nejprve namočíme do vlažné vody na cca 10 minut a poté vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut a propláchneme studenou vodou.
- Uděláme soté z mrkve, cibule, papriky a zelí se solí.
- Vmícháme scezené propláchnuté nudle, dochutíme shoyu dle chuti a přidáme koření nasekané na jemno: libeček, petrželku, cibulku a koriandr.
- Pokud máte stejné zbytky k dispozici jako já, přidejte ještě hijiki a mandlovou drť, prohřejte a podávejte.
Video v kurzuZelenina Soté na oleji
Vařené fazole
Aby si fazole udržely svůj krásný tvar i po uvaření, je velmi dobré použít metodu hrnec v hrnci.
Video v kurzuLuštěniny Technika hrnec v hrnci Video v kurzuLuštěniny Fazole
Saláty, květy, posypky
My jsme tentokrát použili rukolu a květy pažitky.
Video v kurzuZelenina Syrová zelenina
Kvašená zelenina
Tentokrát jsme kvašenou zeleninu nejedli, ale klidně si ji k tomu dejte :)
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host