Smažený kapr se salátem - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Smažený kapr se salátem

Smažený kapr se salátem
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Hlavní chod štědrovečerní večeře, ale také zkrátka slavnostní pecka, kterou můžeme podávat i vícekrát za rok. Dodá nám jistotu, že zdravý životní styl není dieta ani utrpení.

Hrachový lusk

SUROVINY

Dýňový salát: dýně hokkaidó, mrkev, šalotka nebo cibule či červená cibule, kousek celeru, petržel, sterilovaný hrášek a kukuřice, tofunéza/sójový jogurt/sojanéza, kvašáky - kvašené okurky, případně křen, hořčice, umeocet nebo další oblíbené ingredience na dochucení.

Smažený kapr: kousky (ideálně co nejvíc vykostěné) kapra, mořská sůl dle chuti, bílá špaldová či pšeničná mouka, voda, BIO kukuřičná strouhanka či instantní kaše (na obalení), olej na fritování - BIO dezodorizovaný slunečnicový olej.

Případně pokud nejíte maso, můžete si připravit fritovaný seitan.

Hořčičné listy

BIO citrón

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Dýňový salát

  1. Postupně blanšírujeme v silněji osolené vodě než obvykle dýni, celer, petržel, mrkev nakrájené na kostičky a dáváme je do společné mísy.
  2. Přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici, najemno nasekanou cibuli a kvašáky.
  3. Vmícháme rostilinný jogurt nebo tofunézu a dochutíme dle potřeby.

Variace: Do salátu můžeme přidat uvařené těstoviny, např. kukuřičné nebo jiné dle chuti. Výtečný je také salát s předem opraženou a uvařenou rýží anebo s vařenými kroupami.

Video v kurzuZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát

Smažený kapr

  1. Kousky kapra nasolíme. Děláme raději menší kousky, aby se dobře prosmažily.
  2. Rozehřejeme si olej na fritování.
  3. Smícháme bílou špaldovou mouku s vodou v misce.
  4. Do druhé misky si dáme kukuřičnou strouhanku.
  5. Kapří kousky namáčíme v mouce s vodou, poté je obalíme ve strouhance a smažíme asi 7 minut, nebo zkrátka tak, aby byl kapr prosmažený až do středu.

Video v kurzuZelenina Tempura Video v kurzuZelenina Tempura z celeru

Pokud nejíte ryby můžete si připravit fritovaný seitan:

Video v kurzuLuštěniny Seitanová tempura

Hořčičné listy

Menu můžeme podávat s nějakými pikantními listy, pokud ještě vydržely mrazíky - my máme listy hořčice.

BIO citrón

Kapra si můžeme pokapat citrónovou šťávou.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
1 Komentáře | Přidej vlastní
  • Marek Halaška

    Dobrota :)

Nahoru