Konečně dozrává kukuřice do mléčné zralosti! Celý talíř úplně rozsvítila, v jídle příjemně zakřupkala a ta chuť...!
SUROVINY
Jáhly s bílou rýží a amarantem: 1 šálek jáhel, 1/2 šálku amarantu, 1/2 šálku bílé rýže (dlouhé, kulaté, mléčné, basmati či jasmínové - dle chuti)
Fazolové soté: uvařené černé fazole, cca 1 klas kukuřice v mléčné zralosti, 2 mrkve, kousek brokolice, 2 malé cibule, 1 lžička - lžíce olivového či slunečnicového oleje, mořská sůl dle chuti, případně čerstvé byliny na ochucení (tymián/mateřídouška/bazalka aj.)
Lisovaný salát: 1 salátová okurka, 4 ředkvičky, trocha umeocta
Blašírovaný kadeřávek: kadeřávek
Kvašená zelenina: dle výběru
RECEPT
Jáhly s bílou rýží a amarantem
Obiloviny zkombinujeme v hrnci, pořádně propláchneme a vaříme nejlépe technikou hrnec v hrnci bez tlaku.
Video v kurzuObilovinyHrnec v hrnci (bez tlaku)
Fazolové soté
- Cibuli nasekáme na drobné kostičky, mrkev např. na široké sirky, brokolici na růžičky a z kukuřice opatrně obereme zrnko za zrnkem.
- Ze zeleniny uděláme soté na oleji, ochutíme solí, přidáme fazole, ještě společně prohřejeme a případně přidáme čerstvé bylinky na ochucení.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení cibule na kostky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na široké sirky Video v kurzuLuštěniny Soté s luštěninou
Lisovaný salát
Okurku a ředkvičky nakrájíme na libovolné tvary, např. na čtvrtky, promneme s umeoctem a zatížíme. Necháme odstát cca 30 minut.
Video v kurzuZelenina Lisovaný salát se solí Video v kurzuZelenina Lisovaný salát s pickles
Blašírovaný kadeřávek
Kadeřávek oblanšírujeme. Stačí několik sekund.
Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Kvašená zelenina
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host