Vynikající lehčí hlavní chod, který se hodí k luštěninové polévce!
SUROVINY
Špagety: 250g bílých špaget, 250g celozrnných špaget, 1 lžička mořské soli, trocha oleje do uvařených těstovin
Rajčatová omáčka: 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 větší mrkve, 2 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, 1 větvička rozmarýnu, rybí vývar, mořská sůl dle chuti, pár špetek würzlu, (domácí) rajčatový rozvar.
Seitan na olivách: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 seitan natural, mořská sůl dle chuti, červená paprika, zelené olivy (natural nebo my jsme měli plněné česnekem).
K jídlu podávejte salát nebo kvašenou zeleninu.
RECEPT
Špagety black&white
- Špagety vaříme cca 15-20 minut v osolené vodě.
- Zcedíme a prokápneme troškou oleje.
Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin
Rajčatová omáčka
- Na oleji orestujeme nejprve cibuli, poté přidáme mrkev a sůl a dále restujeme.
- Nakonec přidáme česnek a koření a podlijeme rybím vývarem. My jsme měli vývar ze pstružích skeletů, který je bohatý na vitamin B12. Necháme vařit 15-20 minut.
- Nakonec vyndáme koření, přepasírujeme nebo rozmixujeme a dochutíme rajčatovým rozvarem a würzlem a ještě cca 2 minutky povaříme.
Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)
Seitan na olivách
Seitan orestujeme na cibuli, ochutíme solí a paparikou nakonec vmícháme pokrájené olivy a vypneme.
Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)
K jídlu podáváme nějaký salát nebo/a kvašenou zeleninu.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host