Špagety s olivami - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Špagety s olivami

Špagety s olivami
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Vynikající lehčí hlavní chod, který se hodí k luštěninové polévce!

Hrachový lusk

SUROVINY

Špagety: 250g bílých špaget, 250g celozrnných špaget, 1 lžička mořské soli, trocha oleje do uvařených těstovin

Rajčatová omáčka: 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 větší mrkve, 2 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, 1 větvička rozmarýnu, rybí vývar, mořská sůl dle chuti, pár špetek würzlu, (domácí) rajčatový rozvar.

Seitan na olivách: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 seitan natural, mořská sůl dle chuti, červená paprika, zelené olivy (natural nebo my jsme měli plněné česnekem).

K jídlu podávejte salát nebo kvašenou zeleninu.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Špagety black&white

  1. Špagety vaříme cca 15-20 minut v osolené vodě.
  2. Zcedíme a prokápneme troškou oleje.

Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin

Rajčatová omáčka

  1. Na oleji orestujeme nejprve cibuli, poté přidáme mrkev a sůl a dále restujeme.
  2. Nakonec přidáme česnek a koření a podlijeme rybím vývarem. My jsme měli vývar ze pstružích skeletů, který je bohatý na vitamin B12. Necháme vařit 15-20 minut.
  3. Nakonec vyndáme koření, přepasírujeme nebo rozmixujeme a dochutíme rajčatovým rozvarem a würzlem a ještě cca 2 minutky povaříme.

Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)

Seitan na olivách

Seitan orestujeme na cibuli, ochutíme solí a paparikou nakonec vmícháme pokrájené olivy a vypneme.

Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie)

K jídlu podáváme nějaký salát nebo/a kvašenou zeleninu.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru