Tento malovaný talíř nás zasytil a příjemně uspokojil tak, že už nás vůbec nehonily žádné chutě.
SUROVINY
Ingredience uvádíme pro 4-6 osob.
Jáhly s bílou rýží: 1,5 šálku jáhel, 0,5 šálku bílé mléčné rýže, 1-2 lžíce lněného oleje, 3 špetky mořské soli
Azuki: 1 šálek fazolí azuki, kousek řasy kombu, 2 špetky mořské soli, 1 lžíce sladu - rýžového, ječného nebo kukuřičného
Dýňová tempura: 1 díl - pohanková mouka, 1 díl - rýžová mouka voda, sladká dýně hokkaidó, kvalitní olej lisovaný za studena vhodný na pečení a smažení (např. dezodorizovaný slunečnicový)
Namáčecí omáčka: 1 lžíce shoyu, cca 4 lžíce vody, 1 lžíce zázvorové šťávy (šťáva vymačkaná z nastrouhaného zázvoru)
Napařená kapusta: 4 listy kapusty, voda, mořská sůl
Kimpira na vodě: 1-2 petržele, 1-2 mrkve, mořská sůl
Kvašené ředkvičky: ředkvičky, standardní slaný nálev
RECEPT
Jáhly s bílou rýží
- Jáhly s bílou rýží uvaříme technikou vaření do studené vody.
Video v kurzuObiloviny Kombinování obilovin Video v kurzuObilovinyTechnika vaření do studené vody
Azuki
- Fazole azuki uvaříme s řasou kombu metodou vaření v normálním hrnci.
- Když jsou fazole měkké, přidáme do nich 2 špetky soli a zhruba 1 lžíci obilného sladu dle výběru, ještě 10 minut povaříme a poté podáváme.
Video v kurzuLuštěniny Vařená v běžném hrnci
Dýňová tempura
- Mouky smícháme a doléváme vodu, abychom vytvořili tempurovací těstíčko, hustota je zhruba jako těsta na palačinky.
- Dýni si nakrájíme na tenké plátky - podkovičky. Pokud chceme tempurovat v nějakém menším rendlíku, podkovičky ještě přepůlíme.
- Dýni smočíme v těstíčku a tempurujeme v rozehřátém oleji.
- Necháme okapat na ubrousku a podáváme nejlépe hned za tepla s namáčecí omáčkou.
Video v kurzuZelenina Tempura Video v kurzuZelenina Tempura z celeru
Namáčecí omáčka
Ingredience na omáčku pouze smícháme a poté omáčku ochutnáme - případně upravíme poměr ingrediencí a přidáme trochu více shoyu nebo zázvorové šťávy.
Video v kurzuSushi párty Zázvorová omáčka
Napařená kapusta
Kapustu napaříme.
Video v kurzuZeleninaTechnika napařování (teorie) Video v kurzuZelenina Napařený pórek
Kimpira na vodě
Uděláme si jednoduchou kimpiru z oválků mrkve a petržele pouze na vodě se špetkou soli.
Video v kurzuZeleninaKimpira na vodě
Kvašené ředkvičky
Video v kurzuZelenina Kvašení v nálevu Video v kurzuKvašená zeleninaKvašené ředkvičky
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host