Nevím jak to mám vyjádřit, ale bylo to mistrovství světa.

SUROVINY
Smažený tepmeh, pšenice jednozrnka, červená řepa, mrkev, cibule, čínské zelí, pórek, křen, kvašená zelenina, sojová omáčka, rýžový ocet, sezamový olej, kmín, mořská sůl.

RECEPT
- Pšenici jednozrnku uvaříme technikou hrnec v hrnci.
- Červenou řepu nakrájíme na velké kostky a upečeme. Na talíři na ní přidáme nastrouhaný křen.
- Z čínského zelí a pórku uděláme marinovaný salát se sojovkou a rýžovým octem.
- Z mrkve a cibule připravíme kimpira omáčku a při zahušťování do ní přidáme kmín a tempeh a necháme chvíli provařit.
- Vše podáváme s kvašenou zeleninou, v našem případě to bylo zelíčko.
Video v kurzuObilovinyHrnec v hrnci (bez tlaku)
Video v kurzuZeleninaTechnika pečení (teorie)
Video v kurzuZeleninaPečená zelenina
Video v kurzuZeleninaKinpira omáčka
Video v kurzuZeleninaMarinování - Okurkový salát s ředkvičkou
Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě

ÚPRAVY A VARIACE
Místo smaženého tempehu můžeme použít i bílí a ten ofritovat.
Sushi párty > Fritovaný tempeh
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host