Těstoviny na woku - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Těstoviny na woku

Těstoviny na woku
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Rychlovka, kterou můžete vždy vytáhnout z rukávu.

Hrachový lusk

SUROVINY

Toto jídlo neobsahuje luštěninu, proto ani kompletní bílkoviny. Občas to nevadí, ale pokud potřebujeme pořádně vyživit, přidáme si k tomuto pokrmu nějakou uvařenou luštěninu anebo si před ním dáme luštěninovou polévku.

Těstovinový wok: 400-500 g rýžových těstovin, 1 pastinák, 2-3 malé mrkve, cca 5 žampionů, kousek červené papriky, sezamový, slunečnicový nebo jiný olej lisovaný za studena, mořská sůl, 1 balíček seitanu speciál, 2 listy kapusty, 2 hrsti medvědího česneku, 2 řapíky řapíkatého celeru

Omáčka: 2 lžíce shoyu, 1 lžíce mirinu (nebo trocha sladu), 1 lžíce rýžového octa, voda dle potřeby

Kvašená a syrová zelenina jako doplněk, dle výběru.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Těstoviny na woku

  1. Těstoviny uvaříme ve vodě s trochou oleje.
  2. Na woku smícháme vodu s olejem a děláme zeleninové soté: nejprve kostičky papriky, pak přidáme pastinák, mrkve a osolíme solí na celé jídlo.
  3. Poté přidáme žampiony a nudličky seitanu a restujeme cca 5 minut a průběžně podléváme vodou, když je třeba.
  4. Přidáme nudličky kapusty a restujeme dalších 5 minut.
  5. Nakonec dáme do woku i medvědí česnek a řapíkatý celer, uvařené rýžové nudle a vše prohřejeme. kousek červené papriky, sezamový, slunečnicový nebo jiný olej lisovaný za studena, mořská sůl, 1 balíček seitanu speciál, 2 listy kapusty, 2 hrsti medvědího česneku, 2 řapíky řapíkatého celeru

Video postupy najdete v našich online kurzech:
Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostičky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na pruhy Video v kurzuZelenina Soté na oleji Video v kurzuZeleninaTechnika soté (teorie)

Omáčka na těstoviny

Ingredience smícháme a na talíři si touto omáčkou můžeme těstoviny přelít.

Kvašená a syrová zelenina jako doplněk, dle výběru.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru