Rychlovka, kterou můžete vždy vytáhnout z rukávu.
SUROVINY
Toto jídlo neobsahuje luštěninu, proto ani kompletní bílkoviny. Občas to nevadí, ale pokud potřebujeme pořádně vyživit, přidáme si k tomuto pokrmu nějakou uvařenou luštěninu anebo si před ním dáme luštěninovou polévku.
Těstovinový wok: 400-500 g rýžových těstovin, 1 pastinák, 2-3 malé mrkve, cca 5 žampionů, kousek červené papriky, sezamový, slunečnicový nebo jiný olej lisovaný za studena, mořská sůl, 1 balíček seitanu speciál, 2 listy kapusty, 2 hrsti medvědího česneku, 2 řapíky řapíkatého celeru
Omáčka: 2 lžíce shoyu, 1 lžíce mirinu (nebo trocha sladu), 1 lžíce rýžového octa, voda dle potřeby
Kvašená a syrová zelenina jako doplněk, dle výběru.
RECEPT
Těstoviny na woku
- Těstoviny uvaříme ve vodě s trochou oleje.
- Na woku smícháme vodu s olejem a děláme zeleninové soté: nejprve kostičky papriky, pak přidáme pastinák, mrkve a osolíme solí na celé jídlo.
- Poté přidáme žampiony a nudličky seitanu a restujeme cca 5 minut a průběžně podléváme vodou, když je třeba.
- Přidáme nudličky kapusty a restujeme dalších 5 minut.
- Nakonec dáme do woku i medvědí česnek a řapíkatý celer, uvařené rýžové nudle a vše prohřejeme. kousek červené papriky, sezamový, slunečnicový nebo jiný olej lisovaný za studena, mořská sůl, 1 balíček seitanu speciál, 2 listy kapusty, 2 hrsti medvědího česneku, 2 řapíky řapíkatého celeru
Video postupy najdete v našich online kurzech:
Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kostičky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na pruhy Video v kurzuZelenina Soté na oleji Video v kurzuZeleninaTechnika soté (teorie)
Omáčka na těstoviny
Ingredience smícháme a na talíři si touto omáčkou můžeme těstoviny přelít.
Kvašená a syrová zelenina jako doplněk, dle výběru.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host