Těstoviny s krémovou omáčkou - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Těstoviny s krémovou omáčkou

Těstoviny s krémovou omáčkou
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Rychlovka pro teplé jarní či letní dny!

Hrachový lusk

SUROVINY

Špagety: 5 litrů vody, mořská sůl, trocha olivového oleje, 1 balíček (500g) špaget anebo jiných tvarů těstovin. Mohou to být těstoviny rýžové, pšeničné, kukuřičné,... jak je libo. My jsme použili bílé pšeničné.

Omáčka: 2 svazky jarních cibulek (přibližně 8-10 ks), voda, hrst slunečnicového semínka, 1-2 lžíce olivového oleje, mořská sůl dle potřeby, 1-2 lžíce kuzu nebo arrowrootu na zahuštění.

K podávání: Můžeme dozdobit libovolnými jedlými květy, my jsme použili sedmikrásky, ale můžeme přidat také brutnák, lichořeřišnici nebo třeba denivku a jiné.

Podáváme také s kvašenou zeleninou.

Pro kompletní pokrm podáváme s luštěninovou polévkou. V tomto jídle chybí luštěnina.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

Špagety

  1. Na těstoviny použijeme standardní postup přípravy.
  2. Vaříme je s trochou soli a malým množstvím oleje cca 20 minut v případě pšeničných, jinak dle obalu a také ochutnáme, neměly by být uprostřed syrové.
  3. Nakonec slijeme vodu, dáme do cedníku a vmícháme trochu oleje, aby nelepily.

Video v kurzuObilovinyZákladní příprava těstovin

Omáčka

  1. Slunečnicová semínka umeleme a rozetřeme spolu s vodou v třecí misce (anebo rozmixujeme v mixéru), aby vznikla taková smetánka.
  2. Z nasekaných cibulek připravíme soté na oleji se solí (soli již na celou omáčku!), když jsou změklé, přidáme kuzu či arrowroot rozmíchaný ve vodě.
  3. Povaříme, vypneme plamen a vmícháme slunečnicovou smetanu, ještě můžeme trochu prohřát, ale nesmí se vařit (mohla by se srazit).
  4. Můžeme dochutit bazalkou, rozmarýnem či mateřídouškou.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na kolečka a špalíky Video v kurzuZelenina Soté na oleji

K podávání

Jedlé květy nasbíráme, případně opatrně omyjeme a zdobíme jimi hotový naservírovaný pokrm.

Kvašenou zeleninu můžeme dát např. na misku doprostřed stolu, každý si pak může vzít.

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Bezlepková varianta je jednoduchá. Stačí použít bezlepkové těstoviny - kukuřičné, rýžové či jiné s kvalitním složením.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru