Tuřínová s polentovými knedlíčky - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Tuřínová s polentovými knedlíčky

Tuřínová s polentovými knedlíčky
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Tato polévka vznikla úplnou náhodou, když jsem měla trochu zbylé ztuhlé polenty. Ale je vynikající a rychlá, a tak se u nás asi bude opakovat!

Hrachový lusk

SUROVINY

Tuřín, kapusta, malé množství kvalitního oleje lisovaného za studena mořská sůl, yzop, voda, zbylá stuhlá polenta, zelená posypka - může být i divoká - já jsem použila ptačinec žabinec.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

  1. Sirky tuřínu orestujeme spolu se solí (již konečné množství na celou polévku) a yzopem.
  2. Zalijeme horkou vodou a vaříme cca 5 minut.
  3. Přidáme hotovou zbylou polentu. Množství dle libosti a v jakékoli formě - např. nakrájenou na kostky, anebo větší kusy lze v polévce pomačkat. Když se nechají celé kostky, je polévka průhledná s knedlíčky, když se polenta třeba částečně pomačká, máme polévku krémovou, zahuštěnou a ještě i sem tam zbylý knedlíček - tuto variantu jsem zvolila já.
  4. Hned za polentou přidáme nudličky kapusty - množství dle potřeby a vaříme dalších 5-10 minut.
  5. Podáváme se zelenou posypkou.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky Video v kurzuZeleninaTechnika restování (teorie) Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na pruhy

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Místo tuřínu můžeme použít vodnici nebo třeba pastinák, ale i kedlubnu či kořen petržele.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru