Zeleninová s pórkem - Zdravý receptLogo Kyselové a přáteléwww.kyselove.cz

Zeleninová s pórkem

Zeleninová s pórkem
Tento recept je volně šířitelný, budeme rádi, když potěší i Vaše přátele
.
.
poslat emailem
vložit na stránky
tisk

Jednoduchá a lehká polévka bohatá na minerály z našich luk.

Hrachový lusk

SUROVINY

Pýrový kořen - dobře omytý - čerstvý nebo sušený, mořská sůl, mrkev, pórek.

Dáme Vám vědět, až přidáme další recepty
Hrnec

RECEPT

1. Uděláme si vývar z pýru - pýr vaříme cca 10 minut, pokud nemám mnoho času tak jen cca minutu a schováme ho ještě na příště třeba na čaj nebo opět do vývaru, kam přidáme i trošku pýru nového.

2. Mezitím si pokrájíme mrkev na sirčičky a pórek na tenké oválky či půloválky.

3. Hotový vývar jemně osolíme již konečným množstvím soli pro celou polévku a vložíme mrkev.

4. Vaříme do požadované měkkosti, na poslední cca 2 minuty vložíme pórek - trochu si můžeme dát stranou na posypání. Anebo pórek vmícháme do vařící polévky a hned odstavíme z plamene.

5. Podáváme.

Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky

Polévky > Vývary
Polévky > Mořské řasy a alternativy z naší přírody
Polévky > Lehké zeleninové

Kuchařka

ÚPRAVY A VARIACE

Polévku můžeme také udělat z jiné zeleniny, princip zůstává stejný. Zeleninu vždy vaříme do požadované měkkosti, ale měla by obsahovat i něco svěžejšího zeleného - např. posypku z pórku, cibulky, pažitky nebo petrželky.

Zaslat dotaz nebo komentář

Odeslat dotaz nebo komentář jako host

0
Omezení rozříšření Povolené koncovky souborů: bmp, csv, doc, gif, ico, jpg, jpeg, odg, odp, ods, odt, pdf, png, ppt, rar, txt, xcf, xls, zip, docx, xlsx, rtf 0 / 3
Komentáře | Přidej vlastní
  • Žádné komentáře nenalezeny
Nahoru