Jednoduchá a lehká polévka bohatá na minerály z našich luk.

SUROVINY
Pýrový kořen - dobře omytý - čerstvý nebo sušený, mořská sůl, mrkev, pórek.

RECEPT
1. Uděláme si vývar z pýru - pýr vaříme cca 10 minut, pokud nemám mnoho času tak jen cca minutu a schováme ho ještě na příště třeba na čaj nebo opět do vývaru, kam přidáme i trošku pýru nového.
2. Mezitím si pokrájíme mrkev na sirčičky a pórek na tenké oválky či půloválky.
3. Hotový vývar jemně osolíme již konečným množstvím soli pro celou polévku a vložíme mrkev.
4. Vaříme do požadované měkkosti, na poslední cca 2 minuty vložíme pórek - trochu si můžeme dát stranou na posypání. Anebo pórek vmícháme do vařící polévky a hned odstavíme z plamene.
5. Podáváme.
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na sirky
Video v kurzuZeleninaTechnika krájení na oválky
Polévky > Mořské řasy a alternativy z naší přírody
Polévky > Lehké zeleninové

ÚPRAVY A VARIACE
Polévku můžeme také udělat z jiné zeleniny, princip zůstává stejný. Zeleninu vždy vaříme do požadované měkkosti, ale měla by obsahovat i něco svěžejšího zeleného - např. posypku z pórku, cibulky, pažitky nebo petrželky.
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host