Vydatná a velmi rychle připravená!
RECEPT
Krémová kaše z rýže s hatomugi (slzovka)
Použijete celozrnnou kulatozrnnou rýži a pár lžic hatomugi neboli slzovky. Pro lepší vstřebatelnost nejlépe namočte přes noc. Poměr vody a obilí zvolte podle vaší aktuální potřeby.
Video v kurzuObiloviny Poměr vody Video v kurzuObilovinyPříprava kaše z celých zrn Video v kurzuObiloviny Hatomugi Video v kurzuObiloviny Rýže
Opražené dýňové semínko
Na pánvi lehce opražíme předem důkladně na sítku propláchnuté dýňové semínko. Neustále hlídáme a obracíme a pražíme jen lehce, rozhodně ne do hněda.
Video v kurzuDezerty Pražení ořechů a semínek Video v kurzuDezerty Pražení slunečnicových semínek na pánvi
Blanšírovaný salát
Blanšírovali jsme mrkev, brokolici, červenou cibuli a kedlubnu a ochutili jsme lehce umeoctem a petrželkou.
Video v kurzuZeleninaTechnika blanšírování (teorie) Video v kurzuZelenina Blanšírovaný salát
Kvašené ředkvičky
Ředkvičky nakrájíme na plátky a naložíme technikou kvašení ve vlastní šťávě s ume octem.
Nejlépe, když se podíváte na tyto kapitoly:
Video v kurzuKvašená zelenina Ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Ume ocet Video v kurzuZelenina Kvašení ve vlastní šťávě Video v kurzuKvašená zelenina Ředkvičky kvašené s umeboshi
Zaslat dotaz nebo komentář
Odeslat dotaz nebo komentář jako host